Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 30, 2020

Víte, proč Kain zabil Ábela? Protože už nedokázal poslouchat pořád dokola ty samé vtipy. Vyprávění anekdot se už několik generací považuje za jednu z hlavních součástí moderní židovské kultury. Shodnou se na tom Semité, filosemité i antisemité. Právě o anekdotách a humoru bude tento díl...


Dec 21, 2020

Sasson Gabai je izraelský herec, kterého můžete znát např. z filmů The Bands Visit, Hunting Elephants nebo ze seriálu Shtisel. Do Prahy přijel natáčet nový film Oslo, ve kterém hraje Šimona Perese, a nám se s ním podařilo při této příležitosti udělat rozhovor.

Tento podcast je...


Dec 9, 2020

Všichni už jsme určitě ponořeni do horečných příprav na svátek, který nám zpříjemní tuhou a temnou zimu. Ale který svátek? Budou čeští Židé slavit Chanuku, Vánoce, a nebo třeba obojí? Co o židovském vztahu k Vánocům říká starší židovská historie, a co ta novější? A jak je tomu...


Dec 2, 2020

Shlomi Yaffe je umělec, který do Prahy přišel z jeruzalémské Akademie výtvarných umění Bezalel oklikou přes Fakultu výtvarných umění v Brně. Je spoluzakladatelem galerie Artivist Lab. Ve své tvorbě se zaměřuje na koncept starého a nového Žida a kulturní apropriace.

Autorka: Irena...


Nov 25, 2020

Omri se dostal do Prahy prý náhodou, cestoval po Evropě a v České republice se zasekl. Žije tu od roku 1999 a dělá spoustu zajímavých věcí. Stojí za projekty jako Mint Market, Burza 4 nebo Zažít město jinak Americká. 

Autorka: Irena Kalhousová
Nahráno ve studiu Mr. Wombat
Mix, hudba: Roman...